Kako koristiti kvantna računala besplatno - IBM Cloud Quantum Experience

Sadržaj:

Kako koristiti kvantna računala besplatno - IBM Cloud Quantum Experience
Kako koristiti kvantna računala besplatno - IBM Cloud Quantum Experience

Video: Kako koristiti kvantna računala besplatno - IBM Cloud Quantum Experience

Video: Kako koristiti kvantna računala besplatno - IBM Cloud Quantum Experience
Video: TOP 5 Scary Urban Legends - YouTube 2023, Prosinac
Anonim
Image
Image

Kratki bajtovi: Možda znate da je kvantno računalstvo još uvijek u prvim danima. Pa, ne zaustavlja tehnološki gigant IBM da donese kvantno računalno iskustvo na vaše računalo tako što će njegov kvantni računalni hardver biti dostupan javnosti putem usluge u oblaku.

IBM-ovi znanstvenici su naporno radili kako bi kvantno računalo postalo javno dostupno kao usluga u oblaku po prvi put. Iako je ova nova usluga namijenjena istraživačima i studentima, svaki entuzijastični učenik može ići naprijed i isprobati ovaj stroj budućnosti.

Ako ste voljni upoznati osnove, možete pročitati naš članak koji opisuje kubite i rad kvantnog računala.

Poznata kao IBM Quantum Experience, tehnološka tvrtka to naziva prvom kvantnom računalnom platformom koja se isporučuje putem IBM Cloud-a. Do sada je kvantno računalstvo ostalo ograničeno na istraživačke infrastrukture i visoko zaštićene laboratorije.

IBM otvara pristup do 5-bitnih kvantnih računalnih procesora smještenih na njihovom T.J. Istraživački centar Watson, New York. IBM ga naziva rađanjem kvantnog računalstva u oblaku, omogućujući svima pristup ovoj skupoj tehnologiji i dopuštajući im pokretanje algoritama i eksperimenata.

Kako koristiti IBM-ovu uslugu besplatnog kvantnog računalstva u oblaku?

Da biste započeli s ovom uslugom, IBM je stvorio skup tutorijala koji će vam pomoći da naučite osnove. Tvrtka je također osmislila korisničko sučelje za korisnike i početnike.

Ulazi od korisnika se pretvaraju u kvantni asemblerski jezik koji se izvodi na čipu. Imajte na umu da je IBM omogućio ograničen skup resursa. Dakle, tvrtka je razvila sustav raspoređivanja koji izvodi testove jedan po jedan. Poslove možete staviti u red čekanja i biti ćete obaviješteni o rezultatima u poruci e-pošte.

IBM se nada da će moći steći više uvida iz ovog koraka koji će na kraju ubrzati napredak kvantnog računanja.

Pokušajte ovdje: IBM Quantum Computing

Preporučeni: